Elkészítés: 1. Egy nagyobb edényben keverjük össze a lisztet a tojással.
2. Öntsük a tálba fokozatosan a vizet és a tejet, amíg lágy, egyenletes masszát kapunk. A tálat tegyük a hűtőszekrénybe 10 percre.
3. Tegyünk a tűzre egy kisebb teflonedényt vagy palacsintasütőt, majd csepegtessük bele az olajat.
4. Öntsünk a forró olajra körülbelül 5 evőkanálnyit az elkészített tésztából. Süssük aranybarnára a palacsintát, majd fordítsuk meg, hogy a másik oldala is megsüljön. Helyezzük a kész palacsintákat egy sütőpapírral bélelt tálra.
5. Az elsőhöz hasonlóan süssük meg a palacsintákat, amíg a tészta el nem fogy, közben pótoljuk az olajat, ha szükséges.
6. Melegítsük fel a kihűlt palacsintákat a sütőben, majd hajtsuk őket egymás után kétszer félbe, kis tasakot képezve.
7. A palacsintákat kettesével helyezzük desszertes tányérra, majd töltsük meg őket 1-1 gombóc csokoládéfagyival. A kész palacsintákat hintsük meg porcukorral, majd díszítsük a friss málnaszemekkel.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.