Elkészítés: 1. Egy nagyobb edényben keverjük össze a lisztet a tojással.
2. Öntsük a tálba fokozatosan a vizet és a tejet, amíg lágy, egyenletes masszát kapunk. A tálat tegyük a hűtőszekrénybe 10 percre.
3. Tegyünk a tűzre egy kisebb teflonedényt vagy palacsintasütőt, majd csepegtessük bele az olajat.
4. Öntsünk a forró olajra körülbelül 5 evőkanálnyit az elkészített tésztából. Süssük aranybarnára a palacsintát, majd fordítsuk meg, hogy a másik oldala is megsüljön. Helyezzük a kész palacsintákat egy sütőpapírral bélelt tálra.
5. Az elsőhöz hasonlóan süssük meg a palacsintákat, amíg a tészta el nem fogy, közben pótoljuk az olajat, ha szükséges.
6. Melegítsük fel a kihűlt palacsintákat a sütőben, majd hajtsuk őket egymás után kétszer félbe, kis tasakot képezve.
7. A palacsintákat kettesével helyezzük desszertes tányérra, majd töltsük meg őket 1-1 gombóc csokoládéfagyival. A kész palacsintákat hintsük meg porcukorral, majd díszítsük a friss málnaszemekkel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.