Rakott zöldbab darált hússal
Káposztás tészta egyszerűen
Epres blondie
Zsemlegombóc
Mákos guba
Tárkonyos csirkeraguleves
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Dödölle - az eredeti recept
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Krémes spenótfőzelék
Klasszikus stíriai metélt
Finomfőzelék
Kapros tökfőzelék virslivel
Csupacsokis brownie
Tojásos nokedli fejes salátával
Klasszikus grízgaluska leves
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Kijevi csirkemell rizibizivel
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Panna cotta őszibarackraguval recept
recept
Bonyolult

Panna cotta őszibarackraguval

60 perc
0 adag
Átlagos
5
2008. 08. 05.

Elkészítés

Elkészítés: 1. A tejszínt langyosra melegítjük, a vaníliarúd közepét kikaparjuk, és belekeverjük, majd hozzáadunk 10 dkg cukrot, a narancs reszelt héját és levét.

2. A zselatint hideg vízbe áztatjuk, ha megpuhult, kinyomkodjuk, 1 dl tejszínt külön forróra melegítünk, és ebben oldjuk fel a zselatint. Ha a zselatin felolvadt, a többi tejszínhez keverjük.

3. A tejszínt formákba töltjük, és 3 órára hűtőszekrénybe rakjuk.

4. 10 dkg cukrot karamellizálunk a borssal együtt, 1 dl fehérbort öntünk hozzá, majd beletesszük a kockára vágott barackot is, és átpároljuk. Ha szükséges, kevés vízben elkevert keményítővel besűrítjük. A legvégén, miután lehúztuk a tűzről, hozzáadjuk az apróra vágott mentát is.

5. A pannacotta formáit 10 másodpercig meleg vízbe mártjuk, és a tányérra borítjuk. Ha jól sikerült, könnyen kijön a formából, és egy könnyű, puha, de nem folyós desszertet kapunk. Ha túl puhának tűnik, inkább a formákból kanállal fogyasszuk!

6. A barackragut mellé vagy köré halmozzuk, vagy külön tálkákba rakjuk. Friss mentalevelekkel díszítjük.

Recept értékelése

5 / 5

1 értékelés

Ajánljuk még

Házi vaníliasodó
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Friss receptek

Házi vaníliasodó recept
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya recept
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa recept
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj recept
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes recept
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Házi majonéz recept
Recept
Egyszerű

Házi majonéz

5 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.12.

Reszelt túrós sütemény recept
Recept
Egyszerű

Reszelt túrós sütemény

95 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.09.

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.