Elkészítés: 1. A tejszínt langyosra melegítjük, a vaníliarúd közepét kikaparjuk, és belekeverjük, majd hozzáadunk 10 dkg cukrot, a narancs reszelt héját és levét.
2. A zselatint hideg vízbe áztatjuk, ha megpuhult, kinyomkodjuk, 1 dl tejszínt külön forróra melegítünk, és ebben oldjuk fel a zselatint. Ha a zselatin felolvadt, a többi tejszínhez keverjük.
3. A tejszínt formákba töltjük, és 3 órára hűtőszekrénybe rakjuk.
4. 10 dkg cukrot karamellizálunk a borssal együtt, 1 dl fehérbort öntünk hozzá, majd beletesszük a kockára vágott barackot is, és átpároljuk. Ha szükséges, kevés vízben elkevert keményítővel besűrítjük. A legvégén, miután lehúztuk a tűzről, hozzáadjuk az apróra vágott mentát is.
5. A pannacotta formáit 10 másodpercig meleg vízbe mártjuk, és a tányérra borítjuk. Ha jól sikerült, könnyen kijön a formából, és egy könnyű, puha, de nem folyós desszertet kapunk. Ha túl puhának tűnik, inkább a formákból kanállal fogyasszuk!
6. A barackragut mellé vagy köré halmozzuk, vagy külön tálkákba rakjuk. Friss mentalevelekkel díszítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.