Elkészítés: A sütőt 200 fokra előmelegítem. A paprikákat alapos mosás után a sütő rácsára helyezem. 25-30 perc alatt megsütöm.
Amíg a paprikák sülnek, 5 dkg diót zsiradék nélküli serpenyőben enyhén megpirítok, langyosra hűtöm, ledarálom.
A paprikák akkor vannak készen, ha felpúposodtak, a héjuk pedig foltos feketére égett. Még forrón nejlonzacskóba helyezem mindet. Kb. 20 percig hűlni hagyom. Ennyi idő alatt összeesnek valamelyest és könnyedén hámozhatók. A héjuk és magjaik eltávolítását követően kis kockákra darabolom a paprikák húsát.
Nagyobb keverőpohárba vagy turmixgép poharába halmozok minden összetevőt, 2-3 perc alatt pulzálva összeturmixolom. Nem baj, ha kisebb darabok maradnak benne! Ha szükséges, némi sót adok hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.