Elkészítés: A szűzpecsenyéből érméket vágunk, kiklopfoljuk, széleit kissé bevagdaljuk, besózzuk. Lisztbe mártva egyik oldalukat kevés zsíron elősütjük. Sütés után egy lábasban körben egymás
szélére halmozzuk.
A visszamaradt zsírhoz a többi zsírt hozzáadjuk, majd ezen a finomra vágott vöröshagymát üvegesre pároljuk. Beletesszük a pirospaprikát, és kevés vízzel felengedve elkeverjük, majd a húsokra öntjük (a lé lepje el a húsokat), sózzuk. Lefedve pároljuk.
A friss kaprot finomra vágjuk, a félig főtt húsra szórjuk, és a lábast rázogatva tovább pároljuk. Ha az érmék megpuhultak, tejfölös habarással behabarjuk a szaftot, rázogatva elkeverjük, majd felforraljuk.
A daragaluskához a hideg zsírt az egész tojással habosra keverjük. Hozzáadjuk a darát, megsózzuk, jól összekeverjük. Kb. félórát pihentetjük.
Egy nagyobb lábasban vizet forralunk, sózzuk. Kézzel, az átlagosnál nagyobb galuskákat formázunk, majd óvatosan – nehogy egymáshoz ragadjanak –, a forrdogáló vízbe tesszük. Lefedve, keverés nélkül, gyengén forraljuk. Tálalásig a levében hagyjuk.
A szűzérméket a daragaluskákkal és a hús szaftjával tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.