Elkészítés: A szűzpecsenyéből érméket vágunk, kiklopfoljuk, széleit kissé bevagdaljuk, besózzuk. Lisztbe mártva egyik oldalukat kevés zsíron elősütjük. Sütés után egy lábasban körben egymás
szélére halmozzuk.
A visszamaradt zsírhoz a többi zsírt hozzáadjuk, majd ezen a finomra vágott vöröshagymát üvegesre pároljuk. Beletesszük a pirospaprikát, és kevés vízzel felengedve elkeverjük, majd a húsokra öntjük (a lé lepje el a húsokat), sózzuk. Lefedve pároljuk.
A friss kaprot finomra vágjuk, a félig főtt húsra szórjuk, és a lábast rázogatva tovább pároljuk. Ha az érmék megpuhultak, tejfölös habarással behabarjuk a szaftot, rázogatva elkeverjük, majd felforraljuk.
A daragaluskához a hideg zsírt az egész tojással habosra keverjük. Hozzáadjuk a darát, megsózzuk, jól összekeverjük. Kb. félórát pihentetjük.
Egy nagyobb lábasban vizet forralunk, sózzuk. Kézzel, az átlagosnál nagyobb galuskákat formázunk, majd óvatosan – nehogy egymáshoz ragadjanak –, a forrdogáló vízbe tesszük. Lefedve, keverés nélkül, gyengén forraljuk. Tálalásig a levében hagyjuk.
A szűzérméket a daragaluskákkal és a hús szaftjával tálaljuk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.