Elkészítés: A szalonnát kb. fél kisujjnyi csíkokra, a vöröshagymát finomra, a burgonyát hasábokra aprítom, a kolbászok tetejét keresztbe beirdalom.
A zsiradékon kisütöm a szalonnát, rajta a beirdalt kolbászokat enyhe pirosodásig sütöm, szűrőkanállal kiveszem, félreteszem. A visszamaradt zsiradékban megdinsztelem a vöröshagymát és a fokhagymát. A lecsóalapot kicsit átpirítom rajta, meghintem őrölt paprikával, beleforgatom a krumplit. Annyi vízzel engedem fel, hogy ne lepje el teljesen. Sózom, borsozom, köménnyel, piros arannyal ízesítem, visszateszem a szalonnát és kolbászt, együtt főzöm közepes hőfokon, ameddig a krumpli megpuhul.
Frissen, kenyérrel, házi savanyúsággal tálalom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.