Elkészítés: A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk. A paradicsomokat keresztszerűen bevágjuk, és egészben az alaplébe tesszük, lassú tűzön főzzük. A félbevágott vöröshagymát vágott felével lefele fordítva alufóliával bélelt serpenyőben feketére pirítjuk, majd szintén az alapléhez adjuk (szép színt és kellemes ízt ad a levesünknek). Majd a sárgarépát, fokhagymát, sót, borsot, babérlevelet és az egy szelet céklánkat a levesünkbe rakjuk, közepes lángon főzzük kb. 45 percet.
Közben az egész céklát külön vízben kissé roppanósra főzzük. Főzés után, 1x1 cm-es kockákra szeleteljük, ez lesz a levesbetétünk.
A levest, mikor már szép színe van és erős paradicsomillata, tovább ízesítjük ízlés szerint sóval, borssal, vodkával. Leszűrjük, és a céklakockákra merve tálaljuk. Hidegen is kínálhatjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.