Elkészítés: A polentához sós vizet forralunk, majd folyamatos keverés mellett (hogy ne csomósodjon) hozzáadjuk a kukoricadarát, és sűrű kásává főzzük. Amikor besűrűsödött, hozzákeverünk egy kevés vajat. A masszát beleöntjük egy fóliával kibélelt tepsibe. Hagyjuk, hogy megdermedjen.
Amíg elkészül a polenta, egy tepsibe rakjuk a paradicsomokat, melyeket előzőleg megmostunk, tetejükön kereszt alakú bemetszést tettünk. Alaposan sózzuk, borsozzuk őket, a bemetszésnél olívaolajat csurgatunk rá. Mellérakjuk a grillkolbászokat, éles késsel bevagdossuk, mellészórjuk az egész fokhagymagerezdeket (nem tisztítjuk meg, így nem ég meg, hanem kellemesen karamellizálódik) és kakukkfűágakkal.
190 fokra előmelegített sütőben grillfokozaton 15 perc alatt készre sütjük. A paradicsom kellemes megpuhul és erősödik édeskés íze a sütéstől, a grillkolbász megpirul.
Közben a megdermedt polentát 2-3 cm széles csíkokra vágjuk, megforgatjuk őket kevés lisztben (így ropogósabbra sül a külsejük). Forró grillserpenyőt kikenünk olívaolajjal, és mindkét oldalon 2-2 perc alatt ropogósra grillezzük a polentacsíkokat.
A szaftos paradicsomokat a sült kolbásszal és fokhagymával tálaljuk, mellé köretként a grillezett polentacsíkokat kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.