Elkészítés: A halakat tisztítás után alaposan megmossuk és beirdaljuk. Kívül-belül beszórjuk halas fűszerkeverékkel, majd lefedjük, amíg elkészítjük a szószt.
A szósz nagyon egyszerű: egy tálban összekeverjük a sűrített paradicsomot a bazsalikommal, a mentával, csipetnyi sóval és borssal. Aki szereti az erőset, egy kis chilit is tehet hozzá. Kb. 1 evőkanálnyi Worcester szószt adunk hozzá, és jól elkeverjük.
Felkarikázzuk a paradicsomot és a hagymát, a fokhagymagerezdeket pedig nagyjából 5-6 felé vágjuk (attól függ, mekkora gerezdekkel dolgozunk).
A halak belsejébe 2-3 paradicsomkarikát, hagymakarikát és néhány darab fokhagymát teszünk. A kimaradt paradicsommal, hagymával és fokhagymával beterítjük a halakat, majd ráöntjük a szószt. Lefedjük fóliával, és 1 éjszakára a hűtőbe tesszük.
Másnap vastag alufóliába (ha nincs ilyenünk, akkor dupla alufóliába) csomagoljuk őket olyan módon, hogy a fólia aljára szalonnaszeleteket teszünk. Erre a szalonnaágyra fektetjük a halakat, ügyelve arra, hogy a belsejében lévő töltelék ne essen ki, illetve a tetején is legyen paradicsom és hagyma. Érdemes a hal belsejét is kiegészíteni 1-2 szalonnadarabbal, illetve az egész csomag tetejére is tehetünk néhány szalonnadarabot. Öntünk rá egy kis szószt, majd kis batyut formálunk a fóliából.
A batyukat az izzó parázs fölé tesszük. Igazából nem kell csinálni vele semmit. Ha már halljuk a batyuban a rotyogást, az jó jel. :-) Én egy óráig szoktam a parázs fölött hagyni, utána nagyon omlós, kiváló ízű halvacsorát ehetünk. Fogyasztás előtt a halakra facsarom a citromot, ami még inkább mediterrán jelleget ad az ételnek.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.