Előkészítés: A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A mozzarella sajtot apró kockákra vágjuk. A paradicsomot megmossuk, leforrázzuk, héját lehúzzuk, magjait kikaparjuk, húsát apró kockákra vágjuk.
Elkészítés: A zöldséglevest kis edényben felforraljuk, kis lángon, lefedve melegen tartjuk. Közepes lábosban felhevítjük az olívaolajat és a vajat. A hagymát közepes lángon aranysárgára pirítjuk benne. Hozzáadjuk a rizst, kis lángra tesszük, 3 percig kevergetjük, amíg a rizs kissé kifehéredik. A zöldségleves negyedét a rizsre öntjük. Körülbelül 5 percig kevergetjük, amíg az összes folyadék felszívódik. Ezt az eljárást addig ismételjük, amíg az összes levest elhasználjuk, és az állandóan kevergetett rizs majdnem megpuhul. A rizshez keverjük a parmezánt. Levesszük a tűzről, fedő alatt hagyjuk kihűlni, majd 1 órára hűtőszekrénybe tesszük. Vizes kézzel 2 evőkanálnyi rizsből gombócot formálunk. Ujjunkkal lyukat fúrunk a gombócba, és belenyomunk 1 mozzarellakockát és néhány paradicsomdarabkát. A gombócot újra formáljuk, hogy ne legyen lyukas, aztán kissé ellapítjuk. Addig folytatjuk, amíg a rizs elfogy, majd a gombócokat 15 percre hűtőszekrénybe tesszük. Közepes, vastag aljú edényben olajat hevítünk. A közép-meleg olajba óvatosan beletesszük a rizskroketteket, és 1–2 perc alatt aranysárgára sütjük. Szűrőkanállal papírtörlőre szedjük őket. Friss zöldsaláta-ágyon tálaljuk.
Munka: kb. 1 óra
Előkészítés: kb. 2 óra 30 perc múlva
1 adag: 452 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.