Előkészítés: A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A mozzarella sajtot apró kockákra vágjuk. A paradicsomot megmossuk, leforrázzuk, héját lehúzzuk, magjait kikaparjuk, húsát apró kockákra vágjuk.
Elkészítés: A zöldséglevest kis edényben felforraljuk, kis lángon, lefedve melegen tartjuk. Közepes lábosban felhevítjük az olívaolajat és a vajat. A hagymát közepes lángon aranysárgára pirítjuk benne. Hozzáadjuk a rizst, kis lángra tesszük, 3 percig kevergetjük, amíg a rizs kissé kifehéredik. A zöldségleves negyedét a rizsre öntjük. Körülbelül 5 percig kevergetjük, amíg az összes folyadék felszívódik. Ezt az eljárást addig ismételjük, amíg az összes levest elhasználjuk, és az állandóan kevergetett rizs majdnem megpuhul. A rizshez keverjük a parmezánt. Levesszük a tűzről, fedő alatt hagyjuk kihűlni, majd 1 órára hűtőszekrénybe tesszük. Vizes kézzel 2 evőkanálnyi rizsből gombócot formálunk. Ujjunkkal lyukat fúrunk a gombócba, és belenyomunk 1 mozzarellakockát és néhány paradicsomdarabkát. A gombócot újra formáljuk, hogy ne legyen lyukas, aztán kissé ellapítjuk. Addig folytatjuk, amíg a rizs elfogy, majd a gombócokat 15 percre hűtőszekrénybe tesszük. Közepes, vastag aljú edényben olajat hevítünk. A közép-meleg olajba óvatosan beletesszük a rizskroketteket, és 1–2 perc alatt aranysárgára sütjük. Szűrőkanállal papírtörlőre szedjük őket. Friss zöldsaláta-ágyon tálaljuk.
Munka: kb. 1 óra
Előkészítés: kb. 2 óra 30 perc múlva
1 adag: 452 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.