Elkészítés: Először készítsük el a tésztát: keverjük össze a lisztet, a porcukrot, a sót és a vajat, amíg morzsalékos tésztát nem kapunk. Adjuk hozzá a tojássárgáját, és keverjük addig, míg kemény, egynemű tésztát kapunk. Ha nagyon morzsás, adhatunk hozzá 1-2 evőkanál vizet/tejfölt. A tésztát csomagoljuk fóliába, és helyezzük hűtőbe 1 órára, sőt jót tesz neki 1 nap állás is.
A cukrot karamellizáljuk, ehhez adjuk a vajat, a balzsamecetet, a sót és a zúzott fokhagymát.
A paradicsomokat vágjuk félbe, rakosgassunk szépen elrendezve, szorosan egymás mellé egy sütőformába, és öntsük rá a balzsamecetes karamellt.
A sütőt melegítsük elő 180 C fokra.
A hűtőből kivett tésztát nyújtsuk akkorára, mint a sütőforma, takarjuk le a tésztával a paradicsomokat, és kb. 15-20 percig süssük, vagy amíg aranybarna nem lesz a tészta teteje.
A paradicsomos pitét fordítsuk ki a tálból egy tányérra, és friss, felaprított bazsalikomlevéllel tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.