Előkészítés: A padlizsánokat megmossuk, kettévágjuk, húsukat bekockázzuk, 1/2 órára besózzuk, hogy kesernyés levüket kidobják. A sütőt előmelegítjük 200°C-ra (gázsütő 3. fokozat). A petrezselymet és a bazsalikomot megmossuk, lerázzuk róluk a vizet, levélkéiket lecsipkedjük. A hagymát megtisztítjuk, és a petrezselyemmel együtt nagyjából felaprítjuk. A paprikákat megmossuk, kalapkájukat levágjuk, belsejükből eltávolítjuk a magokat-ereket.
Elkészítés: A fél padlizsánokat leöblítjük, jól kinyomkodjuk, vágott felükkel lefelé tepsibe fektetjük, és 30 percig sütjük. Hagyjuk langyosra hűlni, majd evőkanállal kivájjuk a héjakból a padlizsánhúst, és hagyjuk egészen kihűlni. A padlizsánhoz adjuk a petrezselymet, a hagymát, az átszűrt citromlét, 1/2 kávéskanál sót, ízlés szerint (frissen) őrölt borsot, majd botmixerrel az egészet péppé turmixoljuk. Beledolgozzuk a majonézt, megtöltjük vele a paprikákat, végül visszaillesztjük a tetejükre a kalapkájukat, lefedjük, és tálalásig hidegen tartjuk. Tálaláskor a krém tetejét és a tál szegélyét a bazsalikomlevélkékkel díszítjük, és friss vagy pirított kiflikarikákat, hasábra vágott, ropogós zöldségeket kínálhatunk hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.