Elkészítés: A tojásokat, a vizet, a pálinkát és sót összegyúrjuk a liszttel, hogy rétestészta keménységű és minőségű legyen. Ha kész, letakarjuk, és 20-25 percet pihentetjük.
Lisztezett deszkán kb. 2-3 milliméter
vastagságúra nyújtjuk a tésztát, megkenjük olvasztott zsírral vastagon, összehajtjuk, és letakarva fél órát pihentetjük. Ezt megismételjük még kétszer.
Ezután lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát 2-3 milliméter vastagságúra, és derelyemetszővel kb. 6x6 centiméteres négyzetekre vágjuk.
Ha felforrósítottuk a zsírt vagy olajat, a tészták mindkét oldalát hirtelen megsütjük. Csak jó forró olajban (zsírban) fog felfúvódni a tészta párna alakúra. Gyorsan sül, vigyázni kell, meg ne égjen.
Ha kész, vaníliás porcukorral meghintve tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.