Elkészítés: A szalonnát kevés zsiradékban kisütöm, majd benne előbb a vöröshagymát megpirítom, utána a fokhagymát is beledinsztelem. A húst hozzáadom, fehéredésig forgatom, majd megszórom pirospaprikával, beleteszem a zöldpaprikát és a paradicsomot. Sózom, borsozom, őrölt köménnyel meghintem, majd saját levében a húst takarékon puhára párolom, végül zsírjára sütöm. A párolási idő alatt a füstölt kolbász darabkákat is beleteszem, és kevés száraz borral is meglocsolom. Ha a folyadék elpárologna, szükség szerint pótolom, de általában elég a hús és a hozzáadott zöldségek leve.
Közben egy másik edényben kevés zsiradékon a tarhonyát (gáztűzhelynél lángelosztóval) folytonos keveréssel pirosra pirítom (kb. 10 perc). A mikróban kb. 1 liter vizet forralok, melyben a leveskockát is feloldom.
Amikor a hús zsírjára sült, hozzáadom a pirított tarhonyát, felöntöm a levessel, beleteszem a burgonyát, és takarékon kb. 20 perc alatt készre főzöm (néha finoman alákevergetek, nehogy lekapjon).
Kovászos uborkával vagy káposztasalátával nagyon ízletes egytálétel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.