Előkészítés: A lisztet 3 tojással, 1 csipet sóval és a tejjel simára kikeverjük, lefedjük, 15 percig pihentetjük. Közben a túrót szitán vagy krumplinyomón áttörjük. A citromot megmossuk, héját a túróhoz reszeljük. Az epret megmossuk, szárazra törölgetjük, kicsumázzuk, félbe-negyedbe vágjuk.
Elkészítés: A maradék 2 tojást kettéválasztjuk, a fehérjéket 5 dkg porcukorral kemény habbá verjük. A tojások sárgáját a maradék porcukorral és a vaníliás cukorral habosra kikeverjük, a túróhoz adjuk, majd kíméletesen beledolgozzuk a tojáshabot is. A palacsintatésztához adjuk a rumot és az olajat, 12 palacsintát sütünk belőle. A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A palacsintákat megkenjük túrókrémmel, megszórjuk eperrel, feltekerjük, és gúlaszerűen tűzálló tálra fektetjük. 10-15 percre betesszük a sütőbe, hogy átforrósodjanak. Porcukorral meghintjük, melegen tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.