Elkészítés: Tegyél fel egy nagy fazék vizet forrni. Aztán a hagymákat vágd apró kockákra, és az olívaolajon fonnyaszd meg előbb a vörös-, majd a fokhagymát. Vigyázz, nehogy megégjenek! Közben a sonkát vágd csíkokra, a cukkinit karikákra. Dobd őket a hagymára, először a cukkinit. Ha kicsit megfonnyadt, jöhet a sonka. Együtt pirítsd őket tovább. Közben a tésztavíznek fel kellett forrnia. Dobj bele sót, azért csak most, mert a sótlan víz gyorsabban felforr. Aztán mehet bele a tészta egy kis olívaolajjal. Ha megfőtt, keverd bele a sonkás-cukkinis raguba. Jöhet rá a paradicsompesto, aztán egy kevés só - ha szükséges - és bors. Zöldfűszerecskék, de most csak az oregano. Amíg fődögélnek-süldögélnek így együtt, vágd félbe a koktélparadicsomokat. A legvégén dobd bele őket a tésztába a nem túl picire felaprított bazsalikomevelekkel együtt. Csak egy-két percig hagyd a tűzön, különben a paradicsom teljesen szétesik, és elveszíti különleges ízét és formáját. Még a végén keverj hozzá egy kis parmezánt ízlés szerint, és tálalhatod. A tetejét díszítsd fél koktélparadicsomokkal, bazsalikomlevéllel és parmezánnal. Jó étvágyat!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.