Elkészítés: A füstölt húst 2 liter vízben puhára főzzük, majd a levéből kiszedjük.
A füstölt léhez adjuk az előző este beáztatott babot, a leöblített és felaprózott savanyú káposztát, a kolbászt, a hagymát egészben, a babérlevelet, a fokhagymát és a borsikafüvet, s az egészet puhára főzzük.
Ha megfőtt, akkor a vöröshagymát, a fokhagymát és a babérlevelet kiszedjük.
A kolbászt karikákra, a füstölt húst kisebb kockákra vágjuk, és visszatesszük a levesbe.
A lisztet simára keverjük 2 dl tejföllel, és behabarjuk vele a levest. 5 percig gyengén forraljuk, ízlés szerint utána sózzuk, borsozzuk, és citromlével
savanyítjuk.
Tálaláskor kaprot szórunk rá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.