Elkészítés: Kevés zsíron megpirítjuk az apróra vágott hagymát, majd hozzádobjuk a felszeletelt
fokhagymagerezdeket is. Ha már rózsaszín, beletesszük a pirospaprikátésafűszereket, ráöntünk egy kevés vizet, és hozzáadjuk a húst.
Amikor majdnem kész, vörösbort öntünk rá, így nem esik szét a hús.
A csuszához felverjük a tojásokat, a liszthez adjuk. Hozzákeverünk egy kis sót is. Alaposan összegyúrjuk, ügyelve arra, hogy eléggé kemény tésztát kapjunk. Amikor megfelelő állagú, kisodorjuk úgy, hogy ne legyen túl vékony. Kiszaggatjuk és állni hagyjuk egy kicsit. Majd enyhén sós vízben 5-7 perc alatt készre főzzük. Nem szabad tovább főzni, mert csak így kapunk igazán ropogós csuszát.
Tálaláskor rátesszük a tésztát a tányérra, megszórjuk bőven túróval, meglocsoljuk tejföllel, aminek a tetejére apróra vágott kaprot szórunk. Mellérakjuk a pikáns pörköltet, és ízlésünknek, hangulatunknak megfelelően díszítjük, akár pirított szalonnakockákkal.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.