Előkészítés: A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a hagymát finomra vágjuk. A gombát megtisztítjuk, vékony szeletekre gyaluljuk. A színes paprikákat kicsumázzuk, magjaikat-ereiket eltávolítjuk, és húsukat vékony csíkokra szeljük. A petrezselyem- és bazsalikomlevélkéket leöblítjük, lerázzuk róluk a vizet, 3-4 levélkét-bóbitát félreteszünk a díszítéshez, a többit felaprózzuk.
Elkészítés: Felforrósítunk 4 evőkanál olajat, és megfonnyasztjuk benne a hagymát. Rádobjuk a gombát és a paprikát, erős tűzön, folyamatosan kevergetve 2-3 percig pirítjuk, azután hozzáadjuk a ketchupot és az áttört fokhagymát. Ízlés szerint sózzuk, frissen őrölt borssal fűszerezzük, és mérsékelt tűzön, fedő alatt 8-10 percig főzzük. Belekeverjük a felaprózott bazsalikomot és petrezselymet, de ezekkel már nem főzzük tovább. A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük, lecsepegtetjük, és csinos tálba csúsztatjuk. Megöntözzük a maradék 4 evőkanál olajjal, lazán összekeverjük, végül a tetejére púpozzuk a csípős ragut, és a félretett bazsalikomlevélkékkel díszítve forrón tálaljuk. A sajtot megreszeljük, és külön tálkában kínáljuk hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.