Elkészítés:
1.) A pulykamell filét néhány órára tejbe áztatjuk. Lecsöpögtetjük, kiklopfoljuk, és mindkét oldalát besózzuk. Egy leveses tányérba lisztet teszünk, hozzákeverünk 2 teáskanál ételízesítőt és egy csipetnyi borsot. A húsok mindkét oldalát megforgatjuk benne. Kb. fél kocka margarint megolvasztunk egy teflonban és a húsok minkét oldalát pirosra-ropogósra sütjük benne. A húsokat lecsöpögtetjük és egy jénai tálra helyezzük.
2.) Elkészítjük a sajtszószt: A vajat kislángon megolvasztjuk, hozzákeverjük a lisztet, és addig kevergetjük, amíg a lisztes vaj felhabosodik. Lehúzzuk a tűzről és fokozatos kevergetés mellett lassan hozzáöntjük a tej felét. Célszerű habverőt használni, hogy a mártásunk ne sűrűsödjön be. Visszatesszük a gázra és hozzáadjuk a sajtot, majd a maradék tejet is. Megszórjuk ételízesítővel és egy kis szerecsendiót.
3. A húsokra ráöntjük a sajtszószt és a tálat a sütőbe tesszük, amíg elkészülnek a burgonyafánkok (vagy más köret). Tálalás előtt előmelegített sütőbe tesszük 10 percre és máris fogyasztható.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.