Elkészítése: A csirkét 8 részre daraboljuk, vagyis először félbevágjuk, majd lekanyarítjuk a szárnyát (egy kis mellel együtt) és a combját. Utóbbit a forgónál kettécsapjuk. Egy lehetőleg vas serpenyőt üresen a tűzre teszünk, jól megforrósítjuk, a húsdarabokat beledobjuk, és nagy lángon körös-körül megpirítjuk. 3 evőkanálnyi olajat ráöntünk, a fele sóval és a borssal megszórjuk, a fölaprított vagy elmorzsolt bazsalikommal fűszerezzük. A paradicsomos mártást egy kevés vízzel hígítva ráöntjük, majd lefödve, kis lángon kb. 40 perc alatt puhára pároljuk. Ha kell, elfövő levét vízzel pótoljuk. Közben a paprikákat megmossuk, kicsumázzuk, kisujjnyi csíkokra vágjuk. Ezután 4 evőkanál olajon, nagy lángon kb. 5 percig pirítjuk, a maradék sóval ízesítjük, végül a puha csirkére öntjük, lefödve 5 percig pároljuk.
Elkészítési idő: 1 óra
Egy adag: 1915 kJ/458 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.