Elkészítése: A csirkét 8 részre daraboljuk, vagyis először félbevágjuk, majd lekanyarítjuk a szárnyát (egy kis mellel együtt) és a combját. Utóbbit a forgónál kettécsapjuk. Egy lehetőleg vas serpenyőt üresen a tűzre teszünk, jól megforrósítjuk, a húsdarabokat beledobjuk, és nagy lángon körös-körül megpirítjuk. 3 evőkanálnyi olajat ráöntünk, a fele sóval és a borssal megszórjuk, a fölaprított vagy elmorzsolt bazsalikommal fűszerezzük. A paradicsomos mártást egy kevés vízzel hígítva ráöntjük, majd lefödve, kis lángon kb. 40 perc alatt puhára pároljuk. Ha kell, elfövő levét vízzel pótoljuk. Közben a paprikákat megmossuk, kicsumázzuk, kisujjnyi csíkokra vágjuk. Ezután 4 evőkanál olajon, nagy lángon kb. 5 percig pirítjuk, a maradék sóval ízesítjük, végül a puha csirkére öntjük, lefödve 5 percig pároljuk.
Elkészítési idő: 1 óra
Egy adag: 1915 kJ/458 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.