Elkészítés: A lisztet megszitáljuk, hozzákeverjük a sót, a szárított oregánót és a frissen őrölt borsot. Ezt követően egy keverőtálba beleszórjuk a szárított élesztőt meg a cukrot, langyos vízzel simára keverjük, és hozzáöntjük az olívaolajat is. Házi robotgéppel vagy a kenyérsütő gép dagasztó programjával a fűszeres lisztet összekeverjük az élesztős–olajos vízzel (kenyérsütőgép esetén használjuk a kenyérsütőgép használati utasításában leírtakat.) Először lassú fokozaton, majd magasabb fokozaton dolgozzuk össze a hozzávalókat, míg a tészta hólyagosan sima állagú lesz.
Ezután még 1-2 percig kézzel is megdolgozzuk a bucit, aztán vékonyan megkenjük a tésztát olívaolajjal, hogy ne száradjon ki, és konyharuhával lefedjük, majd meleg helyen hagyjuk kelni 45 percig. Ezután újra átgyúrjuk a tésztát, és elosztjuk 4 egyenlő része. (A kezünket olívaolajjal bekenve könnyebben tudunk a tésztával dolgozni.) A tésztákat kb. 0,5 cm-es vastagságúra nyújtjuk úgy, hogy a nagyságát és formáját a sütőformához igazítjuk. A sütőlapot olívaolajjal kikenjük, majd a tésztát rátesszük.
A kelesztés közben elkészítjük a pizzaszószt: olívaolajon hagymát pirítunk, majd a felszeletelt paradicsomot hozzáadjuk. Oregánóval, sóval, borssal, bazsalikommal fűszerezzük, kevés fokhagymát is adunk hozzá. Az egészet átforraljuk. Feltétnek javaslunk mozzarellát, sonkát, szalonnát, gombát.
Előmelegített 220 fokos sütőben (gázsütőnél 7-es fokozat) 20-25 perc alatt sül a pizza ropogósra.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.