Elkészítése: Az élő halat a húsvágó bárd fokával a hal fejének végződési pontjára mért erős ütéssel elkábítjuk, felbontjuk, a vérét gondosan felfogjuk egy csészében, amibe előzetesen belecsurgattuk egy citrom levét. Megtisztítjuk, darabokra vágjuk, kívül-belül besózzuk, húsz percig állni hagyjuk. Tűzálló tálba tesszük, ráöntjük a huslevest és a bort, hozzáadjuk a megtisztított, szeletekre vágott hagymát és zellert, a borsot és a gyömbért, darabka citromhéjat, és fél citrom levét. A haldarabokat puhára főzzük, előmelegített tálra tesszük, a levét szitán átszűrjük. A léhez hozzáadjuk a hal vérét, a sört, a kockacukrot, a szilvalekvárt, a mandulát, és a vajjal lassú tűzön összefőzzük. Amint kissé kihűlt, ízesítjük (esetleg utánasózzuk), és még melegen a halra öntjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.