Elkészítése: Az élő halat a húsvágó bárd fokával a hal fejének végződési pontjára mért erős ütéssel elkábítjuk, felbontjuk, a vérét gondosan felfogjuk egy csészében, amibe előzetesen belecsurgattuk egy citrom levét. Megtisztítjuk, darabokra vágjuk, kívül-belül besózzuk, húsz percig állni hagyjuk. Tűzálló tálba tesszük, ráöntjük a huslevest és a bort, hozzáadjuk a megtisztított, szeletekre vágott hagymát és zellert, a borsot és a gyömbért, darabka citromhéjat, és fél citrom levét. A haldarabokat puhára főzzük, előmelegített tálra tesszük, a levét szitán átszűrjük. A léhez hozzáadjuk a hal vérét, a sört, a kockacukrot, a szilvalekvárt, a mandulát, és a vajjal lassú tűzön összefőzzük. Amint kissé kihűlt, ízesítjük (esetleg utánasózzuk), és még melegen a halra öntjük.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.