Elkészítés: 1. A húst megmossuk, szeletekre vágjuk, majd kiklopfoljuk. A póréhagymákat megmossuk, az egyiket kb. 10 cm hosszú darabokra felszeleteljük. Ezt kevés olajon megpároljuk, kis borsot szórunk rá. A másik hagymát pedig felkarikázzuk.
2. A kiklopfolt húsokat sózzuk, borsozzuk, megkenjük a tojássárgával, majd ízlés szerint 1-2 szelet párolt póréhagymát helyezünk bele és sajtot szórunk rá. Ezt feltekerjük, és hústűvel összetűzzük.
3. A felgöngyölt húsokat egy kis lisztbe mártva forró olajon megpirítjuk, majd baconbe tekerjük, és így hőálló tálba helyezzük.
4. A sütőt 160 fokra előmelegítjük. Az elkészült szalonnás hústekercset fóliával lefedve 15 percig sütjük, majd leszedjük a fóliát, és a maradék sajtot rászórva pirítjuk.
5. A serpenyőben visszamaradt olajon megpároljuk a felkarikázott póréhagymát, sózzuk, borsozzuk, ételízesítővel és fokhagyma granulátummal megszórjuk. Ezután 1 evőkanál liszttel besűrítjük, majd felöntjük a tejszínnel.
Zsemlegombóccal tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.