Elkészítés: A vajat felkockázzuk, és a sós lisztbe tesszük. Összemorzsoljuk, majd hozzáadva a tojást tésztát gyúrunk. Fóliába csomagolva 1 órát pihentetjük a hűtőben.
Addig a hagymát felvágjuk, a sajtot lereszeljük. Összekeverjük őket egy tálban, majd hoozzáadjuk a tejszínt és a tojást, enyhén sózzuk-borsozzuk (a tészta már eleve sós lesz!).
A sütőt előmelegítjük 175 fokra. Kivajazunk egy normál méretű piteformát.
Kivesszük a tésztát a hűtőből, kétfelé osztjuk, de az egyik fele legyen kicsit nagyobb. Ebből a félből kb. az 1/3 át lecsippentjük, és a többi részt fólia között kör alakúra nyújtjuk, majd a kivajazott piteforma aljára helyezzük. A lecsippentett részből hurkákat gyúrunk, majd a piteforma oldalára nyomkodjuk.
Sütőpapírt terítünk rá, amire sütőbabot szórunk. 5 percig sütjük így, majd eltávolítjuk a babokat, és további 5 percig nélkülük sütjük.
Amíg a tészta kicsit kihűl, a másik felét kör alakúra nyújtjuk.
A hagymás keveréket a sült tésztára öntjük, eloszlatjuk. Ráhelyezzük a tészta másik felét. Ha kicsit nagyobb, mint a forma, nyomkodjuk a sült tészta és a töltelék közé, egyébként pedig egy villával nyomkodjuk rá a sült tésztára. Díszítésként néhány csíkot rajzolhatunk rá késsel. Pár helyen lyukasszuk ki, hogy a levegő távozhasson.
35-40 percig süssük és melegen tálaljuk!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.