Elkészítés: Az aszalt gyümölcsöket korábban beáztatjuk rumba. Az olajos magvak egy részét megőröljük, másik részét csak durvára vagdaljuk. Az almát meghámozzuk és kis darabokra vágjuk. A kekszet porrá őröljük.
A 2 tojást a cukorral és a mézzel alaposan elkeverjük, majd hozzákeverjük a töltelék többi hozzávalójához.
A tésztát megfelezzük, minkét részt vékonyra nyújtjuk. Elosztjuk a tölteléket a tésztákon, a széleken 3 cm-t szabadon hagyva. Szorosan feltekerjük, a végeit lenyomkodjuk. Megkenjük tejjel higított sárgájával és megszurkáljuk villával.
180 °C-on sütjük (előmelegített sütőben), míg színt nem kap (kb. 30 perc). Van, aki úgy készíti, hogy újra megkeni sárgájával, és még 5 percre visszatolja a sütőbe.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.