Elkészítés: A tésztához a margarint a vízzel és a sóval feltesszük forrni. Folyamatosan kevergetve apránként hozzáadjuk a lisztet. Addig kevergetjük, míg elválik az edény falától. Levesszük a tűzről, és még forrón egyesével beledolgozzuk a tojásokat. A masszát hagyjuk langyosra hűlni.
Ha már csak langyos a massza, habzsákba töltjük, és sütőpapírral bélelt tepsire nyomunk belőle diónyi adagokat 5-6 cm távolságra egymástól. Előmelegített sütőbe tesszük, 200-220 fokon 15 percig sütjük, majd a hőfokot 180-ra visszavéve még 10-15 percig sütjük. A sütőt ne nyissuk ki sülés közben, mert a fánk összeesik. A sütőt lezárjuk, az ajtaját résnyire nyitjuk, és hagyjuk a fánkokat száradni 15-20 percet.
Amíg a fánk sül, elkészítjük a krémet. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral, a vaníliás cukorral, a kikapart vaníliarúd belsejével vagy vanília-aromával kikeverjük. Hozzáöntjük a tejet, és lassan adagolva belekeverjük a lisztet. Gőz fölött sűrűre főzzük. Levesszük a tűzről, és beleforgatjuk a tojáshabot.
A krémet langyosra hűtjük, majd vékony csővel ellátott habzsákba kanalazzuk. A csövet a tésztalabdákba szúrjuk, és megtöltjük a krémmel.
A csokit a margarinnal gőz felett megolvasztjuk, és bevonjuk vele a fánkocskákat. Jó étvágyat kívánok hozzá!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.