Előkészítés: A margarint habosra kikeverjük a porcukorral, csipet sóval, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat, tovább habosítva a keveréket. A lisztet átszitáljuk, összekeverjük a sütőporral, vaníliás cukorral és a tojásos masszához öntjük. Belereszeljük a citrom héját, és az egész masszát a liszttel együtt simára keverjük. A szőlőt megmossuk, leszemezzük és lecsepegtetjük.
Elkészítés: A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. Közepes méretű tepsit kibélelünk a sütőpapírral, beleöntjük a masszát, elsimítjuk a tetejét és kb. 30 percig sütjük, majd a tepsiben hagyjuk kihűlni. Amíg a tészta hűl, elkészítjük a vaníliapudingot, a tasakon lévő előírás szerint a tejjel. Amikor a tészta kihűlt, kivesszük a tepsiből, tálra tesszük, és megkenjük a pudinggal. Megszórjuk a szőlővel, és tenyerünkkel kissé belenyomkodjuk. Rászitáljuk a porcukrot, és felszeleteljük.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra 30 perc múlva
1 szelet: 280 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.