Elkészítés: Az uborkákat meghámozzuk, hosszában kettévágjuk, magjait kikaparjuk, besózzuk és félretesszük.
A paradicsomot leforrázzuk, meghámozzuk, magjait eltávolítjuk, a húsát kockákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, fölaprítjuk, 1 evőkanálnyit félreteszünk. A többit az olajon a zúzott fokhagymával megfuttatjuk, a paradicsomot hozzáadjuk, sózzuk, borsozzuk. A bazsalikomból egy keveset félreteszünk, a többit a paradicsomhoz adjuk, és 2 percig pároljuk. Ekkor a tejszínt ráöntjük, és ha fölforr, a tűzről lehúzzuk.
A töltelékhez a darált pulykahúst, az áztatott zsemlével, a tejszínnel meg a tojással összedolgozzuk. A félretett hagymával, meg a bazsalikommal fűszerezzük, sózzuk, borsozzuk.
Az uborkát hideg vízzel leöblítjük, szárazra töröljük, majd a húsos masszával megtöltjük. A tejszínes paradicsomot egy kisebb tűzálló tálba öntjük, és a töltött uborkákat ráfektetjük. A mozzarella sajtot kis kockákra vágjuk, a húsos masszára szórjuk, majd alufóliával letakarjuk.
Előmelegített sütőben a közepesnél erősebb lángon (kb. 200 fok) 25 percig sütjük. Ekkor a fóliát levesszük, és további 10 percig hagyjuk még a sütőben.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.