Előkészítés: A pulykamellet felszeleteljük, kissé besózzuk, és állni hagyjuk. Az aszalt szilvát egy kevés, fahéjjal fűszerezett langyos száraz vörösborban állni hagyjuk.
Elkészítés: Elkészítjük a tölteléket. A vajat kissé felolvasztjuk, és a reszelt sajttal habosra keverjük, majd beletesszük a tojássárgáját és sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük. ( A húst azért sózzuk csak kicsit, mert a töltelékben a sajt és a só is ad ízt!) Egy A/4-es papírlapnak megfelelő alufóliát kiterítünk, a kiklopfolt pulykamell szeleteket ráterítjük, megkenjük a sajtos töltelékkel, egyik végébe egy sor, borban áztatott szilvát rakunk, és feltekerjük, mint a rétest. 3-4 tekercs lesz belőle. A tekercseket tepsibe tesszük, és közepes hőmérsékleten körülbelül másfél óráig sütjük. Amikor kész, a húst a fóliából kivesszük, és rápirítunk kicsit. Burgonyapürével tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.