Elkészítés: A pulykamellet kisujjnyi csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk.
Egy kuglófforma belsejét kibélelünk sütőpapírral (nem fog teljesen az oldalához tapadni, csak ha majd a töltelék odanyomja). A pulykamell egyharmadát egyenletesen a formába tesszük, erre 6 szelet angolszalonnát és 6 szelet téliszalámit rakunk, majd megszórjuk a reszelt sajt 1/3 részével. A mozzarellát kisujjnyi csíkokra vágjuk, és szintén rátesszük az 1/3-át. Ezután ráütünk 4 tojást úgy, hogy egészben
maradjon, majd megszórjuk a metélőhagyma felével. Erre 1/3 felcsíkozott pulykamell kerül, majd sorban a többi szalonna, szalámi, mozzarella és metélőhagyma. A megmaradt reszelt trappista felével megszórjuk, és rárakjuk a pulykacsík utolsó harmadát is.
5 tojást kissé megsózva, borsozva felverünk, a megmaradt reszelt sajtot beletesszük, és a rakottasra öntjük. Alufóliával letakarjuk és tepsibe tesszük.
Előmelegített sütőben 70 percig sütjük.
Körülbelül 20 perccel azelőtt, hogy elkészülne, a fóliát levesszük a tetejéről, hogy a rakottas szép aranybarnára sülhessen.
Félórányi pihentetés után vágódeszkára borítjuk, és felszeleteljük. Burgonyapürével és savanyúsággal tálaljuk. Hidegen is nagyon finom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.