Előkészítés: A szalonnát vékony csíkokra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A kolbászt és a virslit felkarikázzuk. A burgonyát megtisztítjuk, hasábokra vágjuk. A paprikát, a paradicsomot megmossuk, kicsumázzuk, cikkekre vágjuk.
Elkészítés: A felhevített olajban a szalonnát az apróra vágott vöröshagymával fedő alatt puhára fonnyasztjuk. Hozzáadjuk a kolbászt, néhány percig együtt pirítjuk, majd lehúzzuk a lábast a tűzről. Elkeverjük benne a pirospaprikát, a darált erőspaprikát. Rádobjuk a burgonyát, és annyi vízzel öntjük fel, hogy éppen csak ellepje. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, fedő alatt addig főzzük, míg a burgonya félig megpuhul. Ekkor hozzáadjuk a zöldpaprikát és a paradicsomot. Tovább is fedő alatt pároljuk, lassú tűzön puhára főzzük. Ügyeljünk arra, hogy elegendő víz legyen alatta. Legvégül a virslit tesszük bele, utánasózzuk. Ecetes savanyúsággal, idénysalátával kínáljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 1240 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.