Előkészítés: A szalonnát vékony csíkokra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A kolbászt és a virslit felkarikázzuk. A burgonyát megtisztítjuk, hasábokra vágjuk. A paprikát, a paradicsomot megmossuk, kicsumázzuk, cikkekre vágjuk.
Elkészítés: A felhevített olajban a szalonnát az apróra vágott vöröshagymával fedő alatt puhára fonnyasztjuk. Hozzáadjuk a kolbászt, néhány percig együtt pirítjuk, majd lehúzzuk a lábast a tűzről. Elkeverjük benne a pirospaprikát, a darált erőspaprikát. Rádobjuk a burgonyát, és annyi vízzel öntjük fel, hogy éppen csak ellepje. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, fedő alatt addig főzzük, míg a burgonya félig megpuhul. Ekkor hozzáadjuk a zöldpaprikát és a paradicsomot. Tovább is fedő alatt pároljuk, lassú tűzön puhára főzzük. Ügyeljünk arra, hogy elegendő víz legyen alatta. Legvégül a virslit tesszük bele, utánasózzuk. Ecetes savanyúsággal, idénysalátával kínáljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 1240 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.