Elkészítés: A pontyot megtisztítjuk, megmossuk, feldaraboljuk. A haldarabokat bevagdaljuk, és a nyílásokba vékony szalonnaszeleteket teszünk. A halszeleteket besózzuk,borsozzuk,meghintjük pirospaprikával.
Egy tepsit vagy tűzálló lapos tálat olívaolajjal kikenünk, az aljára a karikákra vágott főtt burgonyát tesszük, rárakjuk a halszeleteket, beborítjuk karikákra vágott hagymával, zöldpaprikával és paradicsommal, megöntözzük olívaolajjal, megszórjuk oregánóval.
Fóliával letakarjuk, és forró sütőben sütjük. A sütés vége felé a fóliát levesszük. 3 dl tejfölt 1 evőkanál liszttel kikeverünk, és az ételre kenjük.
Készre sütjük.
Tálaláskor tejföllel meglocsoljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.