Elkészítése: A saslik pálcákat vízbe áztatom. Az élesztőt langyos tejben felfuttatom. Egy nagy edényben a lisztet, a cukrot, a sót, a 2 tojást összekeverem, hozzáöntöm a megolvasztott margarint és az élesztőt. A megmosott citrom héját belereszelem. Dagasztom, míg a tészta egyenletes nem lesz, és elválik az edény falától. 45 percre letakarva kelni hagyom.
Eközben a szilvákat megmosom, megfelezem, kimagozom. A kristálycukrot elkeverem a fahéjjal, és beleforgatom a szilvákat.
8-8 fél szilvát a saslikpálcákra szúrok.
A megkelt tésztából 12 db gombócot készítek. Lisztes deszkán kinyújtom kb. fél cm átmérőjű hengerekké. A hengereket sodrófával kissé meglapítom. Az így kinyújtott tésztát a szilvanyársra tekerem rács alakzatban. A betekert nyársakat fahéjas cukorral meghintem.
Mikor minden nyárs készen van, szilikon sütőlapra vagy margarinnal kikent tepsibe teszem úgy, hogy a pálcák egyik végét a tepsi egyik oldalára támasztom. Előmelegített sütőben 150 fokon 25-30 percig sütöm. Sütés közben 10 percenként cukros vízzel meglocsolom. Miután kiveszem a sütőből, hűlni hagyom. Frissen a legfinomabb!
Jó étvágyat!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.