Elkészítés: A csirkeaprólékot és a sertéshúst alaposan megmossuk, majd a sertéscombot felkockázzuk. A sárgarépát, fehérrépát felkarikázzuk, a zellergumót és a kelkáposztát vékony csíkokra szeljük. A vöröshagymát egészben hagyjuk, a fokhagymát apró darabokra vágjuk.
A kétféle húst feltesszük egy lábosban főni annyi vízzel, hogy jól ellepje. Ha felforrt, lehabozzuk, majd csökkentjük alatta a lángot, hogy épp csak bugyogjon, de ne forrjon. Amikor félig megpuhult, hozzáadjuk a zöldségeket és a fűszereket is, s tovább főzzük, mintegy másfél órát.
Ha minden puha benne, vékony paprikás rántással berántjuk.
Közben elkészítjük a levesbetétet: a két csomag petrezselyemzöldet finomra felaprítjuk, megfelezzük. 2 db egész tojásból, 1 evőkanál olajjal, megfelelő mennyiségű liszttel és 1 csokornyi petrezselyemzölddel galuska állagú tésztát készítünk. Egy teáskanál segítségével a forrásban lévő levesbe szaggatjuk, és néha megkeverjük. Akkor jó, ha már feljön a tetejére. Ekkor a lángot lekapcsoljuk, s a maradék petrezselyemzöldet rászórjuk. Azonnal lefedjük, de a fedőt picit megemelve elkeverjük benne a petrezselyemzöldet, majd tálalás előtt pár percig fedő alatt pihentetjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.