Elkészítés: A felszeletelt húsokat jó előző este bepácoljuk, például fokhagymás tejbe áztatjuk vagy fűszeres olajjal megkenjük.
A tortaforma alját, oldalát úgy kell jó sűrűn kirakni a szalonnaszeletekkel, hogy a forma felső peremén jócskán túllógjanak, hogy majd rá lehessen hajtani őket.
Jó szorosan rakjuk egymásra a hússzeleteket, rétegezve sonkával, kolbásszal, szeletelt vagy reszelt sajttal.
A tojásokat felverjük a tejföllel, sózzuk, fűszerezzük, és egyenletesen meglocsoljuk vele a rétegezett húsokat.
A tetejére ráhajtogatjuk a kilógó szalonnacsíkokat, és közepesen meleg sütőben kb. 1 órát sütjük.
Melegen és hidegen is tálalható.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.