Elkészítés: A túrót cukorral és tejföllel jól elkeverem. Egy jénait kikenek vajjal, és lerakok egy sor kalácsszeletet. Meglocsolom tejjel, megszórom az alaposan megmosott mazsolával, túrót rakok a tetejére és szórhatok rá vaníliás cukrot (ha alaposan megcukroztuk a túrót, akkor nem muszáj, ízlés kérdése). Következik az újabb rétegezés. A végére kalács marad, amit kicsit meglocsolok ismét tejjel, és megszórom gazdagon vaníliás cukorral.
Rárakom a jénai tetejét, berakom a sütőbe, amit csak ekkor gyújtok be. A legnagyobb hőfokon 20-25 percig sütöm, majd leveszem a fedőt, és további 5 percig begyújtva hagyom a sütőt. Mikor lezárom a sütőt még 10 percet bent tölt a süti.
Tetejét porcukorral meghintve tálalom. Jó étvágyat!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.