Elkészítés: A kenyeret megpirítjuk. A vaj felét a zúzott fokhagymákkal kikeverjük, és a pirított kenyereket megkenjük.
A káposztát sós vízben megabáljuk, jól lecsöpögtetjük.
4 szelet szalonnát félreteszünk, a maradékot felcsíkozzuk. A hagymát és a szalonnacsíkokat megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk.
Az előkészített alapanyagokat sütőtálba rétegezzük: kenyér, hagymás szalonna, káposzta, sajt, kenyér, hagymás szalonna, káposzta, sajt).
A hagymamártáshoz a félretett szalonnaszeleteket megsütjük, a szalonnát félretesszük, majd a visszamaradt zsiradékon a felaprított hagymát megdinszteljük. Meghintjük a liszttel, felengedjük a borral és a tejszínnel, majd 10 percig takarékon főzzük. Ezután hozzákeverjük a krémsajtot, majd a káposztára öntjük. Sütőben, 220 fokon kb. 40 percig sütjük.
A rakott kelkáposztát a kisütött szalonnaszeletekkel tálaljuk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.