Elkészítés: A kenyeret megpirítjuk. A vaj felét a zúzott fokhagymákkal kikeverjük, és a pirított kenyereket megkenjük.
A káposztát sós vízben megabáljuk, jól lecsöpögtetjük.
4 szelet szalonnát félreteszünk, a maradékot felcsíkozzuk. A hagymát és a szalonnacsíkokat megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk.
Az előkészített alapanyagokat sütőtálba rétegezzük: kenyér, hagymás szalonna, káposzta, sajt, kenyér, hagymás szalonna, káposzta, sajt).
A hagymamártáshoz a félretett szalonnaszeleteket megsütjük, a szalonnát félretesszük, majd a visszamaradt zsiradékon a felaprított hagymát megdinszteljük. Meghintjük a liszttel, felengedjük a borral és a tejszínnel, majd 10 percig takarékon főzzük. Ezután hozzákeverjük a krémsajtot, majd a káposztára öntjük. Sütőben, 220 fokon kb. 40 percig sütjük.
A rakott kelkáposztát a kisütött szalonnaszeletekkel tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.