Elkészítése: A rakott pogácsának két összetevője van. Előszöris el kell készíteni a két alaptésztát.
1. A tepertős pogácsához egyharmada lisztbe beledolgozzuk a tepertőt úgy, hogy puha masszát kapjunk. A többi lisztet cukorral kis tejben felfuttatott élesztővel, a tojássárgákkal, az olvasztott vajjal, sóval, a borral, a tejföllel és annyi tejjel dolgozzuk ki, hogy jó rétestésztát kapjunk. Mikor megfelelő már, hagyjuk egy kicsit kelni. Azután kisodorjuk, rákenjük a tepertős masszánkat, összehajtjuk, és kis pihenőkkel még kétszer megismételjük ezt a műveletet.
2. A vajas pogácsához a liszt feléből só, cukor, élesztő, a bor s a tojás hozzáadásával tésztát gyúrunk, a másik felét összedolgozzuk a vajjal. A tésztát kinyújtjuk, rákenjük a vajas lisztet, összehajtogatjuk, pihentetjük. A műveletet négyszer ismételjük.
Amikor ezzel készen vagyunk, alulra tesszük a tepertős pogácsa tésztáját, rátesszük a vajastésztát, és a kettőt egyszerre kinyújtjuk. Pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, és tojással lekenve jó meleg sütőben kisütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.