A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Vadas marha
Finomfőzelék
Csupacsokis brownie
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Farsangi szalagos fánk
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Kijevi csirkemell rizibizivel
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Klasszikus kuglóf
Káposztás tészta egyszerűen
Babgulyás
Krémes spenótfőzelék
Zsemlegombóc
Rakott zöldbab darált hússal
Klasszikus stíriai metélt
Epres blondie
Kapros tökfőzelék virslivel
Rántott rizs sajtmártással recept
recept
Mester

Rántott rizs sajtmártással

45 perc
0 adag
Olcsó
5
2011. 08. 24.

Elkészítés

Elkészítés: A sós vízben kifőzött rizshez hozzákeverjük a reszelt sajtot. E masszából vizes kézzel golyó vagy rudacska alakú formákat készítünk. (Amennyiben a rizs nem állna össze, formázás előtt vizes kézzel összegyúrjuk.) Keverhetünk hozzá főtt zöldségféléket: borsót, kukoricát, vagy ha szeretjük a pikáns ízeket, apróra vágott befőttet, gyümölcsöt.

A golyókat bepanírozzuk lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába, forró olajban kisütjük.

A sajtmártáshoz megolvasztjuk a vajat, megszórjuk a liszttel, majd a forró tejjel felengedjük, és simára keverjük. Sóval és szerecsendióval ízesítjük, belekeverjük a sajtot, és felforraljuk.

A tojássárgáját kikeverjük, felöntjük a tejszínnel, és belevegyítjük a forró mártásba. (Ekkor már nem szabad forralni!)

A rizsgolyókat a sajtmártással körítve tálaljuk.

Megjegyzés
A receptet Barkóczi Lászlóné küldte. Köszönjük! Fotó: AS

Recept értékelése

5 / 5

1 értékelés

Ajánljuk még

Tócsnipalacsinta
Recept
Egyszerű

Tócsnipalacsinta

20 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

|

20 órája

Házi vaníliasodó
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Hasonló receptek

Tarhonya recept
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Songoku rétes recept
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Friss receptek

Tócsnipalacsinta recept
Recept
Egyszerű

Tócsnipalacsinta

20 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

|

20 órája

Házi vaníliasodó recept
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya recept
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa recept
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj recept
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes recept
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Házi majonéz recept
Recept
Egyszerű

Házi majonéz

5 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.12.

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.