Előkészítés: A zellert megmossuk, egészben feltesszük főni, és lassú tűzön kb. 15 percig forraljuk. Leszűrjük, leöblítjük hideg vízzel, megtisztítjuk és kb. 1 cm-es karikákra szeleteljük. Rácsavarjuk a citrom levét, megsózzuk, borsozzuk és kb. 30 percig állni hagyjuk. A zöldfűszereket megmossuk, lerázzuk a vizet róluk, és apróra vágjuk.
Elkészítés: A mártáshoz a tejfölben elkeverjük a kapribogyót, belereszeljük az uborkát, és hozzáadjuk az apróra vágott zöldfűszereket. Megszórjuk sóval, borssal és jól összekeverjük. Tálalásig hűtőbe tesszük. A zellerkarikákat megforgatjuk lisztben, tojásban és zsemlemorzsában kipanírozzuk. Az olajat serpenyőben felforrósítjuk, beletesszük a zellerkarikákat, és minden oldalukat kb. 3 percig sütjük. Konyhai papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges zsiradékot felszívja, majd forrón, a behűtött mártással tálaljuk.
Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 350 kcal
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.