Előkészítés: Kibélelünk sütőpapírral egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformát. A sütőt 220 fokra (gázsütő 4. fokozat) előmelegítjük.
Elkészítés: A lisztet 4 dkg cukorral, a kókuszreszelékkel és a vajjal összedolgozzuk. A tortaformába nyomkodjuk, és a sütőben kb. 10 percig sütjük. Közben a tojásokat habosra keverjük 2 evőkanál vízzel a maradék 6 dkg cukorral, és óvatosan belekeverjük a keményítőt. Az eperlekvárt a forró tésztalapra kenjük, rásimítjuk a tojáshabos masszát, és a sütőben további 10-12 percig sütjük. A krémhez a rebarbarát megtisztítjuk, megmossuk, kis darabokra vágjuk. A citromlével és a cukorral 5-10 perc alatt puhára pároljuk. Belekeverjük a zselatint, és hűlni hagyjuk. Amikor a rebarbarás massza elkezd kocsonyásodni, a tejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, és a rebarbarás masszába forgatjuk. A krémet a tortára simítjuk, és kb. 2 órára betesszük a hűtőbe. Tálaláskor a torta peremét tejszínhabrózsákkal díszítjük, és megszórjuk pisztáciával.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 3 óra múlva
1 szelet: 385 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.