Előkészítés: Kibélelünk sütőpapírral egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformát. A sütőt 220 fokra (gázsütő 4. fokozat) előmelegítjük.
Elkészítés: A lisztet 4 dkg cukorral, a kókuszreszelékkel és a vajjal összedolgozzuk. A tortaformába nyomkodjuk, és a sütőben kb. 10 percig sütjük. Közben a tojásokat habosra keverjük 2 evőkanál vízzel a maradék 6 dkg cukorral, és óvatosan belekeverjük a keményítőt. Az eperlekvárt a forró tésztalapra kenjük, rásimítjuk a tojáshabos masszát, és a sütőben további 10-12 percig sütjük. A krémhez a rebarbarát megtisztítjuk, megmossuk, kis darabokra vágjuk. A citromlével és a cukorral 5-10 perc alatt puhára pároljuk. Belekeverjük a zselatint, és hűlni hagyjuk. Amikor a rebarbarás massza elkezd kocsonyásodni, a tejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, és a rebarbarás masszába forgatjuk. A krémet a tortára simítjuk, és kb. 2 órára betesszük a hűtőbe. Tálaláskor a torta peremét tejszínhabrózsákkal díszítjük, és megszórjuk pisztáciával.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 3 óra múlva
1 szelet: 385 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.