Előkészítés: A tojásokat a cukorral habosra keverjük, egymás után beledolgozzuk a lisztet és a tejet, kb. 20 percig pihenni hagyjuk. A rebarbarát megtisztítjuk, megmossuk, és 1 cm vastag szeletekre vágjuk. Kivajazunk egy tűzálló tálat.
Elkészítés: A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A masszát a tűzálló tálba öntjük, rászórjuk a rebarbarát. A sütőben kb. 30 percig sütjük. Még melegen megszórjuk porcukorral. A tányérok aljára 3-3 evőkanál vaníliaszószt öntünk. Mindegyikre 2-2 gombóc fagylaltot ültetünk, és melléteszünk 1-1 darab friss, forró süteményt. A tányért megszórjuk porcukorral, a szélét félbevágott eperszemekkel díszítjük.
Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 393 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.