Egy tálba alaposan összegyúrjuk a tészta hozzávalóit - közepes keménységű, jól gyúrható tésztát kell kapnunk.
Amíg a tészta pihen, az almákat megmossuk, megpucoljuk és felvágjuk apró darabokra. Ezután az almát megpároljuk a fahéjjal, cukorral és mazsolával (kb 6 percalatt).
A tésztából lecsípünk kb. két diónyi gombócokat. A gombócokat lisztezett deszkán kinyújtjuk kör alakúra. A kör közepére tesszük a tölteléket, majd félbe hajtjuk és körbe nyomkodjuk a szélét, hogy jól zárjon.
Klasszikusan a mutatóujj segítségével, kis csavart nyomunk a tészta szélébe, de akár villával is lenyomkodhatjuk. Előmelegített sütőben (kb. 180 fok) készre sütjük kb. 20-30 perc alatt.
Megjegyzés
A szamósza egy indiai batyus csemege, amely készülhet sós vagy édes változatban is. Az eredeti változatnál ghí-ben , azaz tisztított vajban sütik ki. Az én változatom sütőben készül, így nem szívja meg magát zsiradékkal. Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.