A liszet elkeverjük a sütőporral, összemorzsoljuk a hideg margarinnal.
Hozzáadjuk a tejfölt, a vaníliás cukrot, a tojásokat és a reszelt citromhéjat, egynemű tészátvá gyúrjuk, majd két részre osztjuk, és gombóccá formázzuk.
Az egyik adagot kinyújtjuk, és a tepsi aljára helyezzük.
Elkészítjük az almatölteléket. A reszelt almát 2 dl vízben feltesszük főni, hozzáadjuk a fahéjat, a citrom héját és levét, a cukrot és a vizet.
Végül pedig - amikor már az alma puhára főtt -, folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a pudingport. Amikor felfőtt, lekapcsoljuk és hagyjuk egy picit lehűlni.
A pudingos tölteléket a tepsiben lévő tésztára öntjük, és egyenletesen elosztjuk, majd a tészta másik felével betakarjuk, és 2 tojás elhabart sárgájával megkenjük a tetejét.
Előmelegített sütőben 180 fokon, 35-40 percig szép aranybarnára sütjük. Megvárjuk, amíg teljesen kihűl, majd meghintjük porcukorral, szeleteljük, és tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.