Az almát meghámozzuk, a magházat kivájjuk, majd lereszeljük. Egy lábasba tesszük a cukorral, a fahéjjal és megpároljuk. Kihűtjük, majd hozzá keverjük a pudingport.
A tojássárgáját habosra keverjük a margarinnal, hozzáadjuk a cukros tejben felfuttatott élesztőt, a lisztet, és alaposan kidolgozzuk a pitetésztát.
Két részre osztjuk. A tepsit szilikonos papírral befedjük. Egyik tésztacipót kinyújtjuk 23×34 cm-es tepsi méretre.
Bőven megszórjuk zsemlemorzsával, majd ráhalmozzuk egyenletesen a tölteléket és befedjük a másik tésztalappal. Letakarjuk egy konyharuhával és 3 óra hosszat pihentetjük szobahőmérsékleten.
Ezután felvert tojással lekenjük, villával megszurkáljuk itt-ott. 180 fokra melegített sütőben 35 perc alatt megsütjük. Amikor kezd pirulni a teteje, fóliát tegyünk rá, hogy meg ne égjen.
Megjegyzés
Nagyon finom, puha, omlós pite. Piskóta jellegű állaga van, elolvad a szádban, ha bele harapsz. Készítsétek el, szeretettel ajánlom mindenkinek.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.