A birsalmát meghámozzuk, majd cikkekre vágjuk, és eltávolítjuk a magházat. Ezután kisebb kockákra vágjuk, majd cukros-fahéjas-szegfűszeges vízben pár perc alatt félpuhára főzzük. Ügyeljünk arra, hogy nehogy túlfőzzük. A szőlőszemeket félbevágjuk, és eltávolítjuk a magokat.
A darált diót összekeverjük a lereszelt babapiskótával, ízlés szerint porcukorral, vaníliás cukorral, és őrölt fahéjjal. A leveles tésztát kitekerjük, majd a papírral együtt egy tepsire helyezzük. Ezután a széleit felhajtjuk, hogy a töltelék ne tudjon lefolyni sütés közben.
Megszórjuk a diós-cukros keverékkel a tésztát, majd ráhelyezzük a szőlőszemeket és az előfőzött birsalmát úgy, hogy lehetőleg mindenhova jusson belőle. Végül egyenletesen ráreszeljük a marcipánt és előmelegített sütőbe tesszük. Közepes hőmérsékleten 25-30 perc alatt készre sütjük. A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk langyosra hűlni mielőtt tálalnánk.
Megjegyzés
Nagyon finom a ropogós tészta a diós-gyümölcsös töltelékkel és a karamellizálódott marcipánnal a tetején.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.