A margarint összemorzsoljuk a liszttel és a pudingporral, majd a tálban mélyedést készítünk a közepébe. Ebbe beleöntjük az eritritet, a só, és víz keverékét, majd alaposan összegyúrjuk. Miután szépen összeállt – ha kell, pici vizet tehetünk hozzá -, két gombócot formázunk belőle és hideg helyen 30 percig pihentetjük.
A meghámozott almákat a reszelő durvább oldalán lereszeljük, összekeverjük a citromhéjjal és az eritrittel. Miután letelt a fél óra, a két rész tésztát egyenként kinyújtunk.
Kivajazunk és kilisztezünk egy piteformát. Az egyik tésztát az aljára helyezzük, erre ráhalmozzuk az almát, meghintjük a zabpehellyel, aztán befedjük a másik tésztával. A tetejét megszurkáljuk villával, vagy késsel, aztán 170 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
Megjegyzés
Tej, tojásmentes sütemény,melyet cukorbetegek is beiktathatnak az étrendjükbe.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.