A zabpehelylisztet, a tápióka keményítőt, és az útifűmaghéjat egy tálban alaposan elkeverjük. A tojást a lisztkeverékhez adjuk, és összedolgozzuk.
A hideg vajat kockákra vágjuk, és a többi hozzávalóhoz adjuk. Majd nagyjából beledolgozzuk a tésztába, úgy, hogy borsó nagyságú vajdarabok maradjanak benne. A jeges vizet evőkanalanként a tésztához adjuk, és jól eldolgozzuk. Simára gyúrjuk, és fóliába tekerve 1 órára hűtőbe tesszük.
Az almát nagylyukú reszelőn lereszeljük. Hozzáadjuk a cukrot, a fahéjat, a szegfűszeget és a citromlevet, jól elkeverjük, és állni hagyjuk.
Amikor letelt az 1 óra, a tésztát kivesszük a hűtőből, és a sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A tésztát 2/3-ad, 1/3-ad arányban ketté osztjuk. Először a nagyobb részt nyújtjuk ki kb 3-4 mm vastagra. Majd egyenletesen a piteforma aljába fektetjük. A tápiólka keményítővel megszórjuk a tésztát és elsimítjuk rajta.
Az almából jól kinyomkodjuk a levet, és megtöltjük vele a formát. A kisebb tésztát szintén 3-4 mm-re sodorjuk. Süteménykiszúróval mintát nyomunk bele, és a töltelék tetejére tesszük, úgy hogy pontosan illeszkedjen az alsó részre.
A pitét körülbelül 40-45 percig sütjük, amíg a teteje világos aranyszínű lesz. Miután kihűlt, porcukorral megszórva kínáljuk.
Nézzétek meg videón, hogyan készül a glutén- és laktózmentes almás pite!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.