A tésztához összegyúrjuk a lisztet, a tojást, a zsírt, a sót, a sütőport és a tejfölt. Ha keménynek találjuk, kevés tejet adhatunk hozzá. Legalább fél órára betesszük a hűtőbe.
Közben az almát megmossuk, a magházat kivesszük, és vékony szeletekre vágjuk. Feltesszük főni 1 dl vízzel, a cukorral, majd, amikor már összesett és levet eresztett kissé, beleszórjuk a búzadarát. Együtt főzzük 3 percig. Amikor ez is megpuhult, hozzáadjuk a fahéjat, langyosra hűtjük.
A tésztát 1/3-2/3 arányban felosztjuk. A nagyobbat 1 cm vastara nyújtjuk a tespi méretei szerinti nagyságúra. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a 2/3-nyi lapot, rátesszük a kihűlt almát és elsimítjuk rajta. 180 fokon 15 percig sütjük, majd ráhelyezzük a kisebb, kinyújtott lapot. Megszúrkáljuk és 160 fokon 30 percig sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.