A tészta hozzávalóiból linzer tésztát gyúrunk, majd a 2/3-át a hűtőbe tesszük pihenni, míg az 1/3-át a fagyasztóba tesszük.
A pudingokat megfőzzük a tejben a cukorral, majd amikor kissé kihűlt, hozzákeverjük a tejfölt.
Az almákat meghámozzuk, majd felszeleteljük és vajon elkezdjük párolni. Hozzáadjuk a cukrot és a csipet fahéjat is.
A cukrot lassú tűzön karamellizáljuk, majd amikor teljesen elolvadt, hozzáadjuk a vizet és egy homogén karamellszirupot kapunk. Mikor kicsit kihűlt, hozzákeverjük az almákból kifőtt vajas levet.
A tészta hűtőben pihentetett részét kinyújtjuk és tepsibe helyezzük, majd rápakoljuk a párolt almát.
Végigcsurgatjuk rajta a karamellszirupot, majd megkenjük a pudingos krémmel.
Végül a tetejére reszeljük a tészta fagyasztóban pihentetett részét. 170-180 fokon 35-40 percet sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.